Witamina E tokoferol D-alfa

Zakres cen: od 11,00 zł do 254,00 zł

Opis

Witamina E tokoferol D-alfa. Naturalny przeciwutleniacz fazy olejowej.

INFORMACJE

  • Tocopherol , Helianthus Annuus Seed Oil
  • CAS 59-02-9, 8001- 21-6
  • naturalny tokoferol 67% w medium z oleju słonecznikowego
  • przeciwutleniacz, opóźnia procesy oksydacyjne
  • kolor jasnożółty do pomarańczowego
  • gęsty płyn
  • przykładowe dozowanie do 3% w balsamach do ciała, do 5% w kremach do twarzy, do 10% w pomadkach do ust

Witamina E tokoferol D-alfa to naturalna forma witaminy E. Jest ważnym składnikiem wspierającym zdrowy wygląd skóry i zapobiegającym jełczeniu kosmetyków olejowych.

Silny antyoksydant – neutralizuje wolne rodniki, które przyspieszają starzenie się skóry, chroniąc ją przed stresem oksydacyjnym. Poprawia elastyczność – wspiera warstwę hydrolipidową skóry, zapobiegając utracie wody i przesuszeniu.
Wspomaga regenerację – pomaga w odbudowie naskórka, dlatego jest cenionym składnikiem kosmetyków do skóry wymagającej wsparcia. Chroni przed czynnikami zewnętrznymi – wzmacnia barierę ochronną skóry, zabezpieczając ją przed działaniem promieniowania UV, zanieczyszczeń i warunków atmosferycznych. Chroni tłuszcze roślinne – opóźnia ich utlenianie, przedłużając trwałość kosmetyków naturalnych.

Witamina E tokoferol D-alfa to nieoceniony składnik dla każdego rodzaju skóry – chroni, pielęgnuje i wspiera naturalne funkcje ochronne.

Serum i kremy do twarzy – działa odżywczo, wspiera nawilżenie i nadaje skórze zdrowy blask. Balsamy i masła do ciała – regeneruje, zmiękcza i wzmacnia skórę, idealny dla osób ze skłonnością do suchości. Kosmetyki kolorowe – przedłuża trwałość olejowych formuł i wspomaga ochronę skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Kosmetyki po opalaniu – łagodzi skutki działania promieni UV i wspomaga regenerację naskórka. Olejki do ciała i włosów – wzmacnia, nabłyszcza i pielęgnuje włosy, zapobiegając ich przesuszeniu. Mydła – działa jako naturalny przeciwutleniacz, opóźniając jełczenie tłuszczów roślinnych.

Bezpieczeństwo stosowania. Rozpuszczalna w tłuszczach – najlepiej stosować w kosmetykach o bazie olejowej.
Nie powoduje podrażnień – jest dobrze tolerowana przez większość typów skóry, także wrażliwą.

RECEPTURY

DOKUMENTY

  • aktualna dokumentacja surowcowa – karta charakterystyki oraz certyfikat analizy jakościowej, jest dostępny do pobrania po zakupie surowca, link do pobrania otrzymasz w mailu z zamówieniem lub znajdziesz w plikach do pobrania, jeśli wystąpi jakiś problem z dokumentacją, napisz do nas sklep@ukrecone.com

oferta hurtowa dystrybucja@ukrecone.com

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Witamina E tokoferol D-alfa

10ml, 30ml, 50ml, 100ml, 250ml, 500ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.