Mirystynian mirystylu koemulgator emolient

(1 opinia klienta)

Zakres cen: od 7,00 zł do 66,00 zł

Opis

Mirystynian mirystylu – koemulgator emolient.

INFORMACJE

  • Myristyl Myristate
  • CAS 3234-85-3
  • temperatura topnienia ok. 40-45°C
  • COSMOS, biodegradowalny
  • ester kwasu mirystynowego.
  • może być wygładzającym dodatkiem do mydeł
  • plastyfikator w kosmetykach nalewanych do sztyftu
  • emulgujący dodatek do maseł lub maseł z niewielką ilością fazy wodnej
  • dozowanie 1-5%
  • zapobiega ich kruszeniu i wykwitom z zastygających wosków i maseł
  • poprawia właściwości aplikacyjne kosmetyku, ułatwia rozsmarowywanie
  • ogranicza TEWL emolient tłusty
  • rozpuszczalny w tłuszczach
  • średnia komedogenność

Mirystynian mirystylu jest wszechstronnym składnikiem stosowanym w kosmetyce ze względu na swoje różnorodne zastosowania jako emolient, koemulgator i plastyfikator.

Jako emolient, mirystynian mirystylu ma zdolność do zmiękczania, wygładzania i nawilżania skóry. Tworzy na powierzchni skóry delikatną warstwę ochronną, która zapobiega utracie wilgoci, jednocześnie tworząc gładką i miękką powierzchnię. Dlatego jest często stosowany w kremach, balsamach, olejkach i innych produktach do pielęgnacji skóry, aby zapewnić odpowiednie nawilżenie i miękkość.

Mirystynian mirystylu pełni również rolę koemulgatora w kosmetykach, co oznacza, że pomaga w stabilizacji emulsji wodno-olejowych. Ułatwia połączenie składników w taki sposób, aby tworzyły jednolitą i stabilną emulsję. Dzięki temu kosmetyk ma lepszą konsystencję, łatwiej się rozprowadza i zapewnia równomierne pokrycie skóry.

Dodatkowo, mirystynian mirystylu może działać jako plastyfikator, czyli składnik, który nadaje elastyczność i plastyczność produktom kosmetycznym. Wpływa na konsystencję, teksturę i łatwość rozprowadzania produktów, a także pomaga w tworzeniu odpowiednich warunków dla innych składników aktywnych. Użyj go w szminkach i pomadkach.

Dzięki swoim właściwościom emolientowym, koemulgacyjnym i plastyfikacyjnym, mirystynian mirystylu jest często wykorzystywany w różnych kosmetykach, takich jak kremy do twarzy i ciała, balsamy, szampony, kremy do opalania, podkłady i wiele innych. Jego obecność przyczynia się do poprawy konsystencji, nawilżenia i ogólnej jakości produktów kosmetycznych.

RECEPTURY

DOKUMENTY

  • aktualna dokumentacja surowcowa – karta charakterystyki oraz certyfikat analizy jakościowej, jest dostępny do pobrania po zakupie surowca, link do pobrania otrzymasz w mailu z zamówieniem lub znajdziesz w plikach do pobrania, jeśli wystąpi jakiś problem z dokumentacją, napisz do nas sklep@ukrecone.com

 

oferta hurtowa dystrybucja@ukrecone.com

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Mirystynian

25g, 25g EKO, 50g, 50g EKO, 100g, 100g EKO, 250g, 500g

1 opinia dla Mirystynian mirystylu koemulgator emolient

  1. Kaśka Kowalik (zweryfikowany)

    Faktycznie, robi taki poślizg, elastyczność, czego same masła nie robią. Kosmetyk nie ma tej jakby kruchości maseł solo.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.