Puder ryżowy

11,00 136,00 

Oryza Sativa Powder

Wyczyść
dodaj do życzeń
dodaj do życzeń
SKU: październik 2024 Kategorie: , Tag:

Opis

Puder ryżowy. Możesz użyć na dwa sposoby, jeżeli wmieszasz puder do fazy poniżej 50°C uzyskasz efekt matujący i delikatnie, naturalnie kryjący niedoskonałości. Natomiast powyżej 60°C puder ryżowy zamieni się w żelujący dodatek, stabilizujący emulsję czy szampon. Jest doskonałym zamiennikiem talku, zachowując jego właściwości nie ma przy tym działania wysuszającego skórę.

INFORMACJE 

  • dodawanie na zimno do 50°C – efekt jedwabistego wykończenia kosmetyków
  • dodawanie powyżej 60°C – efekt żelu koloidalnego
  • biały proszek, bezwonny, w kremach staje się półprzezroczysty
  • zastosowanie również w kosmetyce kolorowej
  • także jako samodzielny puder zmniejszający błyszczenie
  • nie powodujący efektu białej maski, dostosowuje się do naturalnego kolorytu skóry
  • wypełniacz do kul kąpielowych
  • niweluje uczucie tłustości w masłach
  • jako dodatek do emulsji matuje, zwiększa krycie i stabilność
  • zwiększa wchłanialność sebum w kosmetykach do skóry głowy
  • łagodzi różne stany zapalne
  • matuje i wypełnia niedoskonałości
  • dozowanie 0,1-100%
  • Puder ryżowy ma wielkość 0,1-10 µm‍
  • certyfikat COSMOS
  • ISO 16128‍ indeks naturalny 1 / indeks naturalnego pochodzenia 1

Przykładowe dozowanie pudru ryżowego: cień do powiek 1,0-100,0%, kremy, masła, balsamy do ciała i twarzy 1,0-15,0%, produkty do kąpieli i szampony 0,2-2,0%, pielęgnacja włosów odżywki i maski 0,5-5%.

RECEPTURY

DOKUMENTY

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
puder ryżowy

25g, 50g, 100g, 250g, 500g

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Puder ryżowy”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.